carnaval màscara de SOL!

dijous, 31 de gener del 2008



La màscara que hem triat per a aquest carnaval és un veritable SOL! És molt fàcil de muntar amb els nens. Passaràs moments molt divertits amb el teu fill.
Per a preparar-la és necessari que tinguem aquests materials:
- Paper cartró, gruixut - Cotó - Paper de seda de color groc, taronja, i vermell - Llapis, tisores, cola
Amb l’ajuda d’un plat, dibuixem un cercle en el cartró. Ho retallem, i dibuixem una cara somrient al centre. Retallem els ulls (grans, per a veure millor), el nas, però deixant la part de dalt, i la boca. Enganxem trossets de cotó a la part de dalt dels ulls, al voltant de la boca, damunt del nas, i en els pòmuls, com es pot observar en la foto.
Amb l’ajuda de la cola, anem cobrint amb trossos del paper de seda groc, les celles i el nas. Cobrim també la boca amb el paper vermell, i els pòmuls amb el de color taronja, sempre amb les pinzellades de cola. Hem de posar tres capes de paper deixant assecar, una per una. Usem, sobretot, molts colors. De seguida, retallem uns trossos de paper amb forma de triangle, amb els quals farem els llamps del sol, enganxant-los al voltant del cercle. Per la part de darrere (que apareix una mica), es pot anar enganxant trossos de fulles de revistes, i més triangles de llamps de sol. Quants més llamps, més alegre estarà el sol. I aquí tenim el resultat. Si et fixes en els llamps del sol, notaràs que n’hi ha de fins, altres llargs, curts, i grossos, i que barregen els diferents tons. Ara, solament ens falta posar una goma o una cinta per la part de darrere, per a lligar-lo al cap del nen.